Пирин Бл започна с нов спонсор, нов треньор и нови чужденци

Пирин (Благоевград) обяви нов треньор, спонсор и няколко чужденци, които идват от Европа, Африка, Азия и Северна Америка.

През пролетта благоевградчани ще бъдат водени от Радослав Митревски, който взе четири точки от ЦСКА-София и Лудогорец в последните два мача на орлетата през есента, когато бе временно изпълняващ длъжността.

Освен това с Пирин започват четирима американци, японец, португалец, а се чака и национал на Кот д`Ивоар.

 

“Нещата се случиха изключително бързо. Радостен съм, че гарантираме едно спокойствие и да развиваме клуба в по-добра светлина от сега. Договорът е за три години. Те не са ни генерален спонсор, но идват като спонсор и партньор”, каза изпълнителният директор на Пирин Таско Тасков, който представи Радослав Митревски за треньор на отбора.

“Решихме да му гласуваме доверие, защото срещу ЦСКА и Лудогорец показа страхотно желание”, каза Тасков, който разкри, че звездите на благоевградчани са си намалили заплатите без пазарлък, тъй като клубът е редуцирал бюджета с 50%.

“Продажбата на Брахими я наложи икономическата обстановка не само в България, но и в целия свят.

Тук е момента да благодаря на кмета г-н Стоянов, който смело мога да го нарека за един от спасителите на Пирин.

Легендите на клуба, които на секундата откликнаха за намаляване на заплатите, ще ги спомена един по един – Николай Бодуров, Петър Занев, Станислав Манолев, Светослав Дяков и Слави Костов. Откликнаха на секундата, без 5 секунди преговори. Задачата пред мен беше да намаля фонд работна заплата с 50 %. Ако не бяха усилията на г-н Стоянов, тези футболисти и всички останали, с изключение на Конър Хендерсън, който си замина за Англия и сега ще седнем с него за преговори, можеше и да няма първа тренировка. В един такъв момент, след историческата победа над Лудогорец, е много тежко да съобщиш на футболистите, че трябва да влязат в новата финансова рамка”, добави Тасков, след което разясни за евентуалните нови попълнения в отбора.

“Имаме един японец, който сме го прегледали, играл е в първа дивизия на Румъния. Идва от втора дивизия на Швеция. Записал е 18 мача като титуляр. Изключително сме доволни от това, което видяхме на видеоклиповете и мачовете, които му гледахме. С него въпросът на 99,9% е приключен. Имаме един португалец, който се твърди, че е по-добър и от Брахими. Имаме и един футболист, който Брахими ни го предложи. Имаме четирима американци по програмата със Сокър университета. Имаме две-три момчета, които са на проби. Връщаме си Лазар Стойчев.

Преговаряме с вратар, който е бил национал на Франция до 17 години и е викан в националния отбор на Кот д`Ивоар – в мъжкия отбор. Водих преговори с няколко български вратари, но българският футболист все още не е разбрал икономическата обстановка в България. Чуждестранните футболисти много по-бързо се адаптират към икономическата обстановка, съгласяват се на много по-малко пари. С привличането на тези чужденци до 6 месеца или година искаме да направим трансфер. За Брахими получаваме около 6-цифрена сума.

В момента напускащи няма. Абсолютно всички си намалиха заплатите. Няма да е коректно да ги освобождаваме сега.

Ако си мислите, че някой помага на клуба в Благоевград – няма такова нещо. Има три фирми, които дават по 500 лева на месец. Надявам се, че градът и бизнесът ще се обърнат към клуба.

Обещах и съм готов да хвана бас, че ще се спасим. Още след мача с ЦСКА го казах”, каза Таско Тасков.