Пирин Бл потопи Локо София с уникални голове

Пирин Благоевград успя да вземе безценна победа с резултат 2:1 срещу Локомотив София в последен мач от понеделнишката програма в efbet Лига. Станислав Манолев успя да открие резултата със страхотен удар в 13-та минута. Красимир Станоев заши страхотен втори гол в 30-а минута. Матеус Дуарте намали в 71-та минута, но това не се оказа достатъчно за гостите от столицата. 
След доста равностоен старт на мача, домакините успяха да вземат преднина с гол от нищото в 13-а минута. Станислав Манолев получи топката на около 25 метра от вратата на Истатков и заби вълшебен гол вдалечния ъгъл на вратата на младия страж за 1:0. Две минути по-късно Карачанаков излезе на стрелкова позиция, но Жарко Истатков скъси ъгъла и спаси.

В 30-а минута натискът на „орлетата“ беше материализиран за втори път. След изчистен ъглов удар топката падна около границата на наказателното поле на крака на Красимир Станоев, който буквално препарира Истатков за 2:0.

През втората част положението на терена не се промени много. Гостите направиха няколко плахи опити да застрашат вратата на Янко Георгиев с удари отдалеч на Семерджиев и Пинсон. Спас Георгиев също се отчете с един удар от около 20 метра, но спасен от Истатков.

В 71-а минута, все пак, „железничарите“ успяха да върнат едно попадение. След центриране от ъглов удар на Стойчо Атанасов топката беше мошно засечена от Матеус Дуарте, който не остави шансове на Янко Георгиев за 2:1. До края на срещата не се случи нищо по-интересни пред една от двете врати, което остави пълния комплект точки в Благоевград.