От Марек скочиха на съдиите за мача с Литекс

Ръководството на Марек изказа сериозно възмущение от съдийския наряд за предстоящия мач на отбора от първенството на Втора лига. В събота тимът от Дупница гостува на Литекс в Ловеч, а за главен рефер е назначен Тодор Киров от Варна. Негодуванието е породено от факта, че Марек и отбора на Спартак Варна са директни противници за челните места в класирането на втория ни ешелон. Освен това в по-следващия кръг играят именно дупничани срещу варненци на стадион „Бончук“. Опасенията са, че Киров може да нашари тима на Марек с картони или да пореже по друг начин дупнишкия отбор по време на мача в Ловеч тази събота.
„Неприятно изненадани сме от това, че ни пращат съдия от Варна да ръководи гостуването ни на Литекс. Не познаваме Тодор Киров като рефер, но самият факт, че е от Варна ни кара да се опасяваме от неговите действия на мача ни в Ловеч – дали от пресилени картони, дали от нещо друго. Знаете, че по програма след това играем именно срещу Спартак у дома. Не смятаме, че е редно да се назначава точно варненски арбитър за предстоящата среща в Ловеч. Очакваме за мача със Спартак Варна да ни пратят другия съдия от Варна. Няма да оставим нещата така“, категоричен бе спортно-техническият директор на Марек Милен Лахчев.
Във временното класиране Спартак Варна е втори с 42 точки. Марек е трети с една точка по-малко. По регламент вторият в крайното подреждане влиза директно в Първа лига, а третият играе бараж.