От Беласица се оплакаха от тенденциозно съдийство

Ръководството на втородивизионния футболен Беласица публикува позиция срещу тенденциозното според тях съдийство в мачовете от първенството. Като доказателство от клуба публикуваха ситуации от срещите им с Етър, Спортист Своге, Витоша Бистрица, Крумовград, Добруджа, в които отборът е бил ощетен.

„Ръководството на ОФК Беласица Петрич и цялата спортна общественост в града изразяват абсолютното си несъгласие и недоволство относно съдийството в мачовете на тима през последните няколко кръга. Връх на гореспоменатото бе последният мач срещу изявения фаворит за промоция ФК Етър Велико Търново, в който неадекватните отсъждания на главния съдия Ивайло Ненков (запомнен с отменения напълно редовен гол в последното т.нар. домакинство срещу Янтра при резултат 0:0 и настойчивите му напъни да докара резултат до равен в същата среща), повлияли категорично на крайния резултат и допълнени от назначението на съдийски наблюдател на срещата от Велико Търново – лицето Йосиф Ронков. Категорично смятаме, че това е най-малкото скандално. Твърдо заставаме зад позицията, че някои от съдийските решения бяха в абсолютно явен ущърб на Беласица и неминуемо доведоха до загуба на точков актив. Уважаеми дами и господа, уважаеми футболни фенове, господа футболни управници, членове на отговарящите комисии в БФС“, написаха от клуба.

„Ръководството на ОФК Беласица и привържениците на отбора силно вярват, че футболните сблъсъци трябва да се решават на терена, а победителят да не бъде зависим и определян от странични фактори и обслужващи интереси. Достатъчно дълго време запазихме мълчание и толерантност, в името на добрия тон. Апелираме към реална преценка на ситуациите и съдийство, само и единствено на база правилата във футбола като спорт! Футболът е достойна игра и следва всички участници в нея да проявяват достойно морално поведение. Искаме да напомним, че нашият клуб е горд носител на 100-годишна история и именно в годината на отбелязване на един век на обичания от всички нас клуб, няма да допуснем подобно поведение спрямо нашата свещена емблема!“, написаха от клуба от Петрич.