Орлин Старокин: В Рилски спортист има колектив, карам магистратура в академията на МВР

Едно от емблематичните лица в Рилски спортист безспорно е бившият играч на Левски, Локо (София), Ботев (Пловдив) и Пирин Орлин Старокин. Левият бранител, който вече действа като дефанзивен халф, прекрати кариерата си през лятото, макар да имаше още година договор с "орлетата".

"Говорих с Люси Киров, който беше попитал Христо Крушарски и той е дал съгласието си. Не се чувствам в оптимална форма, защото преди 3 месеца казах край, но го правя от любов към спорта и да помогна на г-н Крушарски и на новия треньор, от когото също имам добри впечатления. В състава има отлични момчета - като футболисти, като характери, като хора. Колективът е на добро ниво", заяви Старокин пред "Мач Телеграф".

Старокин признава, че не успява да влезе в петдневния тренировъчен режим на Рилски, тъй като се занимава със семеен бизнес със съпругата си, а отделно учи и магистратура в Академията на МВР.

"Реших вместо да ходя да играя на малки вратички, по-добре да съм на големия терен, защото това е бил целият ми живот. Но определено нивото ми не е както преди, все пак от 2004-та играя. Към момента не мога да кажа, че съм отдаден професионално на футбола. За мен няма връщане назад и няма да се отметна", каза 35-годишният Старокин.

Младите в тима пък рядко го питат за опита му и миналото му в големия футбол.

"Като по-млад аз питах, но сегашното поколение е по-различно - в Нефтохимик говорех с Митко Трендафилов, Станимир Димитров, Наско Борносузов. Преди това съм се съветвал и със Стоян Колев, с Бадема, Велизар Димитров. Във всеки отбор имаше по 7-8 отлични футболисти и тогава футболът бе на по-високо ниво, защото сега е рай за младите футболисти - само някой да се покаже съвсем малко и хоп - в националния отбор", завърши Орлин Старокин.