Миньор Пк с класика срещу Крумовград

Миньор Перник успя да вземе убедителна победа с 3:0 срещу състава на Крумовград в последен мач от третия кръг на Втора лига. Михаил Орачев откри в 5-а минута. В 68-а минута Калоян Стефанов препарира Макенджиев за 2:0. Борис Тютюков оформи класиката в 88-а минута. 

Домакините започнаха мача по много активен начин и заслужено взеха ранен аванс. След центриране от Баркутсис, Михаел Орачев се завъртя и успя да преодолее Благой Макенджиев за 1:0. 

Активността за перничани продължи. В 9-а минута Калоян Йосифов пробва силен шут, но Макенджиев този път изби. 

Постепенно темпото поспадна, въпреки че Миньор продължи да има превъзходство. В 30-а минута Ценов пробва отдалеч, но неточно. Пет минути по-късно Калоян Стефанов беше близо до гол, но ударът му с глава мина встрани. 

В 37-а минута гостите пропуснаха отличен шанс. След изритана топка Мариян Тонев отклони, а Калоян Стефанов се оказа на чудесна позиция за гол, но Никола Виденов спаси. В последната минута на частта се стигна до разбъркване пред вратата на Крумовград, но Методи Костов не успя да реализира от броени метри. 

Второто полувреме започна в доста по-ниско темпо и до шанс се стигна чак в 61-а минута. Андреас Васев пробва шут отдалеч, но той премина далеч от целта. 

Все пак, в 68-а минута "чуковете" намериха ключов втори гол. След страхотен пробив на Калоян Йосифов, в който той навърза 3-4-а защитници на Крумовград, крилото излезе само срещу Макенджиев и пусна топката през краката му за 2:0. 

В 84-а минута резултатът можеше да стане класически, но Християн Казаков пропусна от сравнително удобна позиция. Четири минути по-късно крайният резултат беше оформен. След контраатака и асистенция на Слишков, Борис Тютюков матира гостите за 3:0.