И Лудогорец идва на лагер в Банско, уреди контрола със Струмска слава

ФК Лудогорец стартира лятната си подготовка на 6 юни. Същия ден футболистите ще минат медицински изследвания и фитнес тестове в клиника Евровита в столицата. В 13,00 ч. ще се проведе пресконференция на Лудогорец с участието на представители на ръководството, треньорския щаб и футболисти. Брифингът е зала "Силует" на хотел "Маринела" в София. Вечерта на 6 юни Лудогорец заминава за Банско, където ще протече първият летен лагер. Подготовката в планинския град ще продължи осем дни. На 13 юни в 10,30 ч. шампионите ще изиграят първата си лятна контрола срещу втородивизионния Струмска слава. Двубоят е с начален мач 10,30 ч.

Втората част от подготовката на Лудогорец ще се проведе в Австрия. Отборът заминава за алпийската държава на 15 юни с редовен полет от София до Мюнхен. Шампионите ще отседнат в градчето Бад Харинг, където се готвиха през последните три години. В Австрия отборът ще изиграе четири контроли:

19 юни - БВ Линц (Клуб от Втора австрийска Бундеслига)
22 юни - Гройтер Фюрт (Участник в Първа Бундеслига през сезон 2021/2022 г.)
25 юни - Ференцварош (Шампион на Унгария)
26 юни - Нюрнберг (Деветкратен шампион на Германия)

Лудогорец се прибира в България на 27 юни и до началото на сезона ще се готви на своята клубна база в Разград. Първите официални мачове на тима са на 5/6 юли, когато започват предварителните кръгове на Шампионската лига.