Димитър Бербатов: Шансовете на Левски срещу ПАОК са 50/50

Димитър Бербатов смята, че Левски има сили да елиминира ПАОК във втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Бившият нападател на тима от Солун даде интервю за “Тема Спорт”, в което говори за престоя си в Гърция, както и за някои особености на клуба. Бербатов изигра общо 17 мача и вкара 4 гола през сезон 2015/16. 

“В момента ПАОК има добър състав. Мисля, че шансовете са 50 на 50, въпреки големите финансови възможности на гръцкия клуб, които са благодарение на собственика Иван Савидис. Те могат да си позволят да закупят по-скъпи и по пътя на логиката по-добри футболисти, но във футбола, много добре знаем, че това невинаги е гаранция за успех в определен мач. Левски трябва да обърне внимание на Куртич в средата на терена, който в същото време беше голмайстор на отбора през миналия сезон с 18 гола”, обясни наблюденията си бившият ас на “черно-белите”.

Бербатов сподели и впечатленията си от Левски. “В момента има голямо обединение на фенове и клуб. Станимир Стоилов успя да въведе нов ред и да създаде необходимата атмосфера за положителните резултати на отбора в последно време. Имайки предвид, че стадионът на Левски ще бъде пълен в първия мач, може да се постигне добър резултат преди реванша, всичко е възможно”.

Бербатов взе отношение и по казуса с публиката за двата двубоя. “Правилно е да няма гостуващи фенове. Колкото и да си говорим за ред и сигурност, на “Тумба” се усеща напрежение във въздуха”, каза още бившият национал.