ЦСКА 1948 без проблеми срещу Пирин Бл

ЦСКА 1948 победи Пирин с   3:0 и спечели нови три точки в първенството. Домакините бяха по-добри и закономерно стигнаха до победата със завидна лекота. По този начин тимът продължава без загубена точка.

ЦСКА 1948 започна с усилен натиск в първите минути от двубоя. Мики Орачев центрира отляво в 6-ата минута към точката за изпълнение на дузпа в наказателното поле на Пирин, където Видар Кяртансон засече с глава, но топката премина на сантиметри от десния страничен стълб.

Стоян Стоичков получи топката на десния фланг в 9-ата минута, след което се справи с Александър Бучков. Младият халф на ЦСКА 1948 навлезе в наказателното поле и шутира по диагонал към долния десен ъгъл, не оставяйки никакви шансове на Максим Ковальов за намеса.

Владимир Медвед проби по лявото крило, след което сви топката за Борис Тютюков, който шутира от близко разстояние, но Даниел Наумов внимаваше и отрази в 16-ата минута на срещата.

След центриране от корнер от страна на Педриньо, топката рикошира в ръката на Борис Тютюков, който се опита да играе с глава. Главният рефер Иво Андреев не се поколеба и посочи бялата точка. Педриньо се нае с изпълнението на дузпата в 22-рата минута. Бразилецът изпрати Ковальов в обратния ъгъл и удвои преднината на ЦСКА 1948.

Педриньо центрира от корнер в 36-ата минута на втора греда в наказателното поле на Пирин, където Елитон се извиси над всички и стреля с глава, но ударът му не намери очертанията на вратата.

Бирсент Карагарен се опита да изненада Максим Ковальов с удар от далечна дистанция в 45-ата минута. Топката обаче премина покрай десния страничен стълб на вратата на Пирин.

ЦСКА 1948 продължи да бъде по-активният от двата отбора и през второто полувреме. Карагарен напредна по дясното крило в 54-ата минута, след което сви топката за Педриньо, който шутира от близко разстояние, но над напречната греда.

Педриньо комбинира с Талис, който шутира от границата на наказателното поле в 60-ата минута, но Максим Ковальов внимаваше и успя да се намеси.

Най-опасното положение за Пирин в двубоя дойде в 62-рата минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле, Борис Тютюков свали с глава за Гезип Пепси. Косоварецът шутира от близко разстояние, но не намери очертанията на вратата.

В следващите минути на двубоя темпото бе изключително ниско, а до опасности пред някоя от двете врати не се достигна.

Борис Тютюков успя остро да подаде отляво топката успоредно на голлинията за Даниил Кондраков. Украинецът се опита да засече от близко разстояние, но не успя да намери очертанията на вратата на ЦСКА 1948 м 80-ата минута.

Ерденис Гурища подаде остро по земя за Елитон, който се бе пасирал добре в наказателното поле на Пирин в 82-рата минута. Бразилецът засече топката във вратата от близко разстояние. След триминутна проверка с VAR обаче голът не бе зачетен заради засада на Елитон.

Крайният резултат бе оформен от Георги Русев в първата минута на продължението. Той стреля с глава след центриране от корнер и забоде топката в мрежата на гостите.

В петата минута на добавеното време след статично положение за Пирин, Даниил Кондраков шутира от границата на наказателното поле, а топката рикошира в крака на Талис, след което срещна ръката на Георги Русев. Иво Андреев бе близо до ситуацията и посочи бялата точка, но след преразглеждането ѝ с VAR, 11-метровия наказателен удар бе отменен.

Снимка: Start-photo.bg