Благоевград отново ще има мъжки баскетболен отбор!

Благоевград  отново ще има мъжки баскетболен отбор,след 6 -годишно прекъсване! Това е тимът на Евробаскет.Той ще започне участието си в най-ниското ниво на родния баскетбол, с амбицията да стигне до елита.Започва и ремонт на баскетболната зала в Спортен комплекс „Пирин“, а средствата са осигурени от дарител - Георги Спасов..

Залата по баскетбол в Спортен комплекс „Пирин“ ще бъде реновирана. Тя няма да бъде давана на концесия, а ще бъде общинска, както досега.Залата ще бъде обновена със средства, които са дарение от Георги Спасов, а общата стойност на предвидената сума за ремонт и обновяване на спортната зала е над 100 000 лева. Спасов е бивш баскетболист,тренирал е под ръковдството на Николай Хаджиев. Реално той подсигурява издръжката на Евробастет от 2 години насам, без да се афишира това. В Зала №5 на община Благоевград бяха дошли и доста родители,баскетболни деятели и близки на децата,които изразиха благодарността си към Спасов .

„Преговорите и подготовката по този процес започнаха преди 2 месеца и вярвам, че ще продължим с отлични резултати от страна на младите баскетболни надежди и техните треньори години наред. Изключително съм радостен, че се намират такива хора, като Георги Спасов, които да помагат на спорта и на децата в Благоевград, заделяйки от личните си средства. Ремонтът ще бъде изцяло извършен с паричното дарение, като целта ни е залата да придобие съвременен и модерен вид“, каза в частност кметът Стоянов по време на срещата.

На пресконференцията присъстваха още председателят и треньор на БК „Евробаскет“ Никола Хаджиев, дарителят Георги Спасов и управителят на „Спортни имоти“ Драган Стойков.

„В момента тренират няколко възрастови групи в „Евробаскет“ – до 8-годишна възраст, до 10 години, до 12 години, до 14 години, до 16 и до 18-годишна възраст. Над 100 деца са избрали баскетбола и в момента тренират, а от шест месеца вече работим и с два набора момичета. Предстои от септември месец да сформираме и мъжки отбор по баскетбол. Благодаря на кмета Илко Стоянов и на Георги Спасов за подкрепата и работата“, каза Николай Хаджиев.

Щедрият дарител от своя страна сподели, че идеята е залата да се превърне в модерна и добра среда, която да отговаря на съвременните изисквания с модерни технически придобивки. Той бе категоричен,че прави това единствено заради децата и любовта си към баскетбола.

В ремонтираната баскетболна зала в СК „Пирин“ тренировките по баскетбол ще бъдат с приоритет.