Бивш футболист на ЦСКА и Вихрен влиза в управата на Пирин Бл!

Бившият футболист на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) Станко Йовчев ще стане шеф в елитния Пирин. Това се очаква да стане факт на предстоящото в четвъртък извънредно заседание на Общинския съвет в Благоевград.

Причината за спешното свикване на заседанието е насроченото за 24 март Общо събрание на акционерите на „орлетата“, а Общинският съвет трябва да упълномощи управителя на клуба Атанас Дафинов да гласува по точките от дневния ред.

34-годишният Йовчев е предложен за член на Борда на директорите на Пирин. До провеждането на конкурс той временно ще заеме мястото на подалия оставка Благой Грозданов, който Общото събрание трябва да освободи.

Освен това се очаква от поста на изпълнителен директор да бъде отстранен Велислав Елезов, а мястото му ще бъде заето от бившия вратар Кирил Стойков. Той има предишен опит на позицията изпълнителен директор на Пирин.

Станко Йовчев играе за ЦСКА в два периода. Първият е 2007/08, когато записва шест мача за първенство и е преотстъпен на Рилски спортист. Вторият му престой в клуба е 2011 до 2013 г., когато в 13 срещи вкарва два гола. За Локомотив (Пловдив) се разписва шест пъти в 19 мача през сезон 2013/14. Играл е още за Вихрен Сандански през сезон 2007/2008. Бе част от набор 1988 на ЦСКА на Александър Йорданов,който стана шампион на страната при юношите. Част от този отбор бяха и Иван Иванов- Русия и Павел Виданов.

Източник : Мач Телеграф

Видео