И Нефтохимик не даде шанс на Марек Юнион Ивкони

Нефтохимик 2010 (Бургас) победи като домакин Марек Юнион-Ивкони (Дупница) с 3:0 (25:14, 25:13, 25:18 ) в мач от осмия кръг на efbet Супер Волей, който се игра в бургаската зала „Младост“.

Така нефтохимиците, водени от Атанас Петров, записаха четвърти успех в шампионата, като с четири загуби и 14 точки запазват шеста позиция във временното класиране. Тимът на Марек отбеляза седма загуба, като с една победа и 3 точки е на десето място в подреждането.

Двубоят не предложи интригуващи моменти, като премина изцяло под диктовката на бургазлии. В първите едва гейма домакините взимаха голяма преднина и не позволяваха никакво противодействие. Треньорът на Марек Найден Найденов извъртя целия си състав в търсене на оптимален вариант на игра, но не се получи.
В третата част Атанас Петов също даде възможност на повече играчи за изява. Домакините отново натрупаха аванс (18:12), но настъпи известно отпускане, което доведе до повече точки за гостите. Волейболистите на Нефтохимик спечелиха мача за 70 минути игра.

За MVP на мача бе избран Аксел Трухчев. Той стана и реализатор със 17 точки ( 1 ас, 1 блотк). Матей Михайлович добави 10 точки за успеха.