Гришо започна с впечатляваща победа на US OPEN (ВИДЕО)

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна с очаквана победа на US Open, елиминирайки колежанския шампион на САЩ Сам Рифис с 6:1, 7:6(3), 6:3 за 2 часа и 7 минути игра.
Зрителите на корт номер 5 не просто се забавляваха с изпълненията на първата ни ракета, но някои от тях дори бяха поздравени лично от него, след като реализира феноменален минаващ бекхенд по правата и трябваше да седне в трибуните, за да се спре.Трикови отигравания с ракетата зад гърба, „хотдог“, куп уинъри от бекхенд и форхенд (общо 42), 14 аса, техника с китката при „обратните“ удари и страхотен рефлекс при защита на смач, превърнал се също в печелившо действие – това представляваше двубоя срещу 542-рия в света дебютант на „Голям шлем“.

Следващото препятствие пред Димитров в Ню Йорк ще бъде или Алексей Попирин, или Раду Албот, които също не са от класата му. Българинът има да защитава 720 точки от достигнатия полуфинал през 2019 година, когато отстъпи на Даниил Медведев, а именно руснакът го очаква на евентуален осминафинал сега.

 

 

Видео