ДЮШ на Пирин с уникална лекция за деца и родители(СНИМКИ)

Уникална по рода си лекция с родители и деца ,организираха от ДЮШ на Пирин Благоевград в зала „22-ри септември“ в областния център на Пиринско. Тя бе на тема здравословно хранене при децата и юношите в школата на орлетата. Подобно нещо за първи път се прави в Благоевград и интереса към срещата бе огромен.natali sreshta

„ДЮШ на Пирин проведе лекция на тема „Правилното хранене като гаранция за по-добри постижения”.Пред голям интерес и пълна зала от над 200 души,презентация по темата изнесоха психоложката на Академията – Цветелина Хаджиева и главният треньор Радослав Митревски. В нея те обясниха подробно ползите от здравословния начин на живот и връзката с успехите в спорта.
Присъстващите деца и родители получиха нагледни и лични примери, а в края на лекцията имаше и изненада – кетъринг. Здравословните храни бяха приготвени лично от екипа на школата.
Ние вярваме, че здравословният начин на живот е пътят към изграждането на добри футболисти и качествени личности.
Както вече е ясно, ръководството и треньорският щаб на ДЮШ на Пирин държи на отборната и лична дисциплина. Нашата цел и мисия е да създадем и развием не само добри футболисти, а и личности за пример. За да постигнем целта си разчитаме и на персоналната отговорност и здравата семейна среда. Затова се обръщаме отново към всички деца и родители от ДЮШ на Пирин – нека заедно създадем едно по-добро бъдеще и бъдем добрият пример!И накрая ще завършим с една мъдра мисъл от Овидий Керекеш:
„Да си спортист не означава просто да спортуваш. Да си спортист означава да имаш здравословен живот: физически, психически и духовен!“ -написаха в официалната страница на ДЮШ на клуба.