Доби Рабаджиева: Майка ми и Пирин Рз не ме пускаха в ЦСКА...

Българската волейболистка Добриана Рабаджиева започна този сезон в китайския Шандун, а вече носи екипа на руския гранд Динамо-Ак Барс (Казан).
Бившата българска националка записа вече няколко силни двубоя и веднага бе потърсена за обширно интервю от авторитетното онлайн издание “БО Спорт”, в което говори откровено пред колегата Максим Столяров.

Родената в разложкото село Годлево Добриана Рабаджиева си спомни за първите си стъпки във волейбола и за трансфера й от родния Пирин (Разлог) в ЦСКА.

“Честно казано, майка ми не бе във възторг от това, че с брат ми (б. р. Стойчо Рабаджиев) отиваме в София. Започнах да играя за ЦСКА през 2005 година, а този клуб искаше да ме привлече и 2 години по-рано, но от Пирин (Разлог) не искаха да ме пускат и майка ми поддържаше това решение. На нея и се искаше да уча в училището в Разлог. Когато баща ми разбра, то той веднага каза, че аз съм длъжна да замина”, заяви Доби Рабаджиева.

“Няма да кажа, че ми е било страшно. Имаше една забавна ситуация в София, когато моят статус на селско момиче не се хареса на съотборничките ми. ЦСКА тогава бе най-силният клуб в страната, а мен веднага ме поставиха в стартовия състав. Разбира се, на столичните девойки това не им се хареса. Даже ми оставиха бележка: “Ей, селянко, отивай си обратно у дома!”

Майка ми тогава ми каза: "Можеш да си поплачеш тази вечер, а после си кажи на себе си: “Ще ви сритам задниците!” И се връщай към работата”.

След това с адаптацията аз никога не съм имала проблем. Достатъчно рано излязох от къщи и свикнах с всичко”, добави Доби Рабаджиева.