Девойките ни до 17 години отнесоха 5-ца от Хърватска

Националният тим на България за девойки до 17 години записа поражение с 0:5 от Хърватия в първия си двубой от група 3 на Лига Б на европейските квалификации. 

Мачът, който се игра на ст. „Албена 1“, започна по най-неприятния начин за нашите момичета, които инкасираха попадение още в шестата минута, дело на Леа Маричич. Тимът на Троян Радулов се опита да се върне в мача, но така и не успя да преодолее стража на съперника Сесяк до почивката.

Вместо това в началото на втората част Хърватия успя да достигне до нови два гола в мрежата на Илиева, дело на Врачевич и Петкович, и на практика да предреши изхода от двубоя. До края благодарение на два наказателни удара, реализирани от Ловрич и Вунич съперникът оформи крайния резултат.

В следващия си мач от квалификациите българският тим ще се изправи срещу Фарьорските острови на 15 ноември от 14:30 часа отново на ст. „Албена 1“.

Съставът на България: 12. Мартина Илиева, 13. Михаела Михайлова (74 – 8. Анастасия Трифонова), 2. Елена Каменова, 3. Бианка Демирова (36 – 4. Йорданка Парнарова), 16. Александра Маринова, 11. Рона Михайлова, 10. Виктория Генова, 19. Ивана Тодорова (63 – 17. Гергана Георгиева), 9. Полина Демирова, 15. Мирела Петрова (46 – 7. Силвия Найденова), 22. Никол Диманова (46 – 6. Василена Стефанова).

Селекционер: Троян Радулов.