Цветан Видински: У нас не произвеждаме футболисти, а тотаджии!

Президентът, спонсор и старши-треньор на Марек(Дупница) Цветан Видински бе огорчен от загубата на отбора му в мача с Хебър, която на практика изпраща дупничани в аматьорския футбол. След мача той сподели мнението си за двубоя в Пазарджик.

"Знаейки какво ни е положението ние дойдехме в Пазарджик да се надиграваме с Хебър. Първото полувреме стояхме добре. Мачът беше атака за атака със ситуации и пред двете врати. Може да не са били стопроцентови, но инициативата бе поделена. За мен в този период стояхме доста добре на терена. Дори първата ситуация след паузата бе за нас, но ударът на Жоро Божилов бе отразен. Аз предупредих момчетата ми на почивката, че Хебър ще тръгне през второто по-активно да си реши мача. И колкото повече минава време без да вкарат гол краката ще им стават по-тежки. Напрежението при тях бе по-голямо, защото те играят за влизане в Първа лига. На фона на това ние играхме добре и въпреки загубата поздравявам момчетата. Ние за жалост изпадаме, което не е приятно. Но ние си отиваме от тази група с горди вдигната глава, защото сме най-честния отбор", сподели Видински. След това той коментира темата за феърплея в родния футбол.

"Дали се играе честно първенството е риторичен въпрос. И малките деца знаят за какъв феър плей говорим. И не знам как БФС ще направи силен национален отбор, след като в България не се произвеждат футболисти, а тотаджии. За тази една година във Втора Лига видях отвътре нещата как се случват и съм абсолютно убеден в правотата на думите си. Ние изпадаме, защото първо мачове на купуваме и второ - не успяхме да си вземем мачовете срещу отбори от нашата черга. А с челниците взехме доста точки. Със Септември(Сф) имаме победа и равен, със Спартак(Вн) и Миньор(Перник) имаме по два равни, с Хебър победихме и загубихме. Това означава, че нашият тим се опитва да играе футбол. Грешките си ги отчитаме и аз като фактор в клуба си поемам отговорността. Сбъркахме първия сезон с трансферната политика. Имахме грешки при трансферите през пролетта, но това са ни възможностите. Нашата идея и занапред ще бъде да създаваме футболисти и го правим. И в Трета лига ще бъдем приличен отбор. Нашата школа ще продължи да работи и ще изкараме футболисти, с които да захранваме първия отбор. Ние от 25 човека в мъжкия тим в момента, 18 са от Дупница. За мен това е важното", категоричен бе човекът-оркестър на Марек пред "Марица".