ЦСКА-София преотстъпва 3-ма на Пирин Благоевград

ЦСКА – София привлече Данило Асприля, но “червените” осъществиха и изходящи сделки. От “Армията” преотстъпиха четирима от младите си футболисти в efbet Лига и Втора лига, твърди „Тема Спорт“.

Старши треньорът Саша Илич взе решение, че през предстоящия сезон няма да разчита на Симеон Александров и Александър Бучков, които бяха част от лагера на тима в Австрия. Вчера сутринта двамата проведоха първа тренировка с елитния Пирин (Благоевград). 19-годишният Александров бе привлечен през миналото лято от Септември (София), но след неуспешен есенен полусезон през пролетта отново се върна в този отбор като преотстъпен. Така и обаче не успя да възстанови старата си форма, като ще опита да стори това в Благоевград.

18-годишният Бучков пък през пролетта игра под наем в Литекс, а сега ще получи шанс да трупа опит в елита. В следващите седмици Бисмарк Чарлс също ще бъде преотстъпен, като е твърде вероятно също да премине в Пирин.

В Ловеч пък отидоха нападателят Павел Жабов, който също бе част от лагера в Австрия и дори отбеляза победното попадение за 2:1 над Тирол, както и защитникът Росен Маринов. През миналия сезон те бяха част от дублиращия отбор на ЦСКА-София, воден от Стамен Белчев, в Югозападната Трета лига.