Браво! Братя Пиргови вече са висшисти!

Централният защитник на ЦСКА 1948 Димитър Пиргов заедно със своя брат Илко Пиргов, който е вратар на Локомотив Пловдив, вече официално са магистри по спортен мениджмънт. Братята от Гоце Делчев са възпитаници на благоевградските футболни школи.

Двамата взеха успешно държавния изпит в Националната спортна академия „Васил Левски“ и завършиха магистърската програма в катедра „Мениджмънт и история на спорта“.

Ето какво написаха в официалния сайт на ЦСКА 1948:

"Любопитен факт е, че ръководител на катедра „Мениджмънт и история на спорта“ е главният методист на ЦСКА проф. Бисер Цолов, който остана доволен от знанията и старанието на Димитър Пиргов по време на държавния изпит, а и в течение на цялата магистърска програма.

Опитният стълб в отбраната на „червените“ завърши заедно със своя брат – вратаря на Локомотив (Пловдив) Илко Пиргов, който също вече е магистър по Спортен мениджмънт.

ЦСКА поздравява братя Пиргови за академичното постижение и им пожелава още много успехи и поводи за гордост на терена и извън него!"

Заедно с тях обучението си в магистърската степен по "Спортен мениджмънт" в НСА "В. Левски" завършиха и други спортисти - Ася Бъчварова,  Васил Петков, Гордан Люцканов, Виктория Блатска, Йоанис Делизисис, Галина Гочева, Стефан Иванов, Аспарух Василев, Вяра Ангелова, Виктор Мутафчиев, Никола Ляпчев, Теофил Теофилов, Ленарт Алиев, Красина Кръстева.