България с голям шанс за ATP Cup

Мъжкият ни отбор по тенис получи шанс да участва на престижния турнир АТР Cup, който започва на 1 януари 2022 г. в Сидни, съобщиха от родната федерация.
 
Първата ракета на Австрия - Доминик Тийм, обяви официално, че няма да може да играе нито на турнира от ATP 250 в Сидни, нито на АТР Cup. 

Причината е, че австриецът е настинал в Дубай и с медицинския му екип са решили да пропусне двете надпревари, за да възстанови напълно. Доминик дори се е отправил към дома си в Австрия, вместо към Австралия.

България бе първа резерва за престижната отборната надпреварата и след отказването на Тийм получи шанс да участва за втори път в нея. Все още се очаква официално съобщение от организаторите на турнира. 

В началото на 2020 г. нашият отбор участва в първото издание на АТР Cup в състав Григор Димитров, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Българите победиха сензационно Великобритания, а след това и Молдова и загубиха от Белгия, след което заради "въртележка" в класирането на гр.С не продължиха напред.

Успешното представяне на тима му донесе признанието Отбор на 2020 г. в анкетата сред спортните журналисти в България.