Бивш шеф на Янтра и ЦСКА 1948 започна обучение в УЕФА

Бившият изпълнителен директор на Янтра (Габрово) и доскорошен маркетинг мениджър на ЦСКА 1948 – Милен Николов, започна обучение в академията на УЕФА. Магистърът по „Спортен мениджмънт“ ще премине десетмесечен курс за придобиване на квалификацията UEFA Certificate in Football Management. В края на миналата седмица Николов пътува до главния офис на европейската футболна централа в Швейцария. На брега на Женевското езеро, където се помещава „домът“ на УЕФА, официално бе даден стартът на програмата, след който се проведе и първият семинар от обучението.

Бившият спортен журналист има дългогодишен опит в професионалния футбол у нас. Пътят му започва през 2016 г. във Витоша (Бистрица), където в продължение на три години и половина се занимава с организацията в клуба. От началото на 2020 г. до миналото лято е изпълнителен директор на Янтра (Габрово) във Втора лига, а през миналия сезон бе маркетинг мениджър на ЦСКА 1948.

Милен Николов е съосновател и партньор в Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, с което организира редица футболни лагери и турнири, както и треньорски семинари у нас. Неправителствената организация три години бе официален партньор на италианския гранд Интер и организира съвместно с него Inter Academy Camp Bulgaria през 2018, 2019 и 2021-ва година.