Бивш футболист на Пирин се уреди с отбор в Италия

Голмайсторът на Югоизточната Трета лига Виктор Янев ще играе през пролетта в отбора на Ротонда от италианската Серия “Д”, съобщава сайтът notiziariocalcio.com. Договорът между страните вече е подписан и българският нападател вече е картотекиран в новия си отбор.

Янев, който е роден през 1998 година, има може да се похвали със статистика от 26 попадения в 20 мача през есента за отбора на Несебър във всички турнири и има сериозен принос за лидерската позиция на “делфините”. Така през пролетта воденият от треньора Николай Жечев отбор трябва да се справя и без топреализатора си.

“Сложна и тежка операция от всички гледни точки, тя завърши положително благодарение на безценната консултантска дейност на компанията G C Calcio & Sport Management”, пише още изданието.

Освен в Несебър, Виктор Янев е играл за бургаските Черноморец, чийто юноша е, и Нефтохимик, както и за Пирин (Благоевград) във Втора лига през сезон 2018/2019.

От изданието той е представен като ”мощен, здрав нападател, срещу когото е трудно да се изправиш; свикнал да се дуелира в и извън наказателното поле, той изцяло напомня на Паскуале Луизо, който е играл по терените на Серия “А” между 90-те и 2000-те години и е известен също като “бика Сора”.

За Виктор Янев това е първо излизане в чужбина, а клубът от Калабрия му предлага отлични условия за работа, както и като финанси и битово настаняване. Ротонда е на 11-о място от 18 отбора в поток “Н” на четвъртото ниво на италианския футбол, на 9 точки от местата даващи право на плейоф за промоция в Серия “С”.