БГ футбол: Село в Плевенско пусна жени срещу мъжете на Левски!

От „Ботев“ (Трънчовица) направили искане към ръководството на ФК „Левски“ (Брест) за отлагане на срещата заради контузени футболисти, но…

На 23 март се проведе среща за първенство на „А“-ОФГ-Плевен между отборите на селата Брест и Трънчовица.

Поради контузени и лични ангажименти на част от основните футболисти, ръководството на ФК „Ботев“ (Трънчовица) направило искане към ръководството на ФК „Левски“ (Брест) за отлагане на срещата в рамките на сезона. Молбата не била уважена.

От Kметство Трънчовица споделят какво точно се е случило след това:

„Такава промяна на дата на срещи е практика в нашия спорт, разбира се, с разрешение на Футболен съюз – Плевен. Уязвената сила на нашия отбор даде надежда за готова победа на ФК „Левски“ (Брест). Не беше възможно да пропуснат такъв „златен“ шанс! За ръководството им явно е все тая как ще се постигне победата, но едва ли и за момчетата от отбора. Насладата от равностойната и спортсменска игра я знаят тези на терена. Те се раздават, търпят контузии, гордеят се с всяка честна победа… Но понасят и загуби с вдигната глава, когато играта е равностойна и достойна.

ФК „Ботев“ – Трънчовица трябваше задължително да се яви на срещата. И за да отговорим на очакванията на ръководството на ФК „Левски“ (Брест) за сигурна победа и гарантирано първо място, ние решихме да им представим дамския футболен отбор на ФК „Ботев“ (Трънчовица). След като Брест се страхуват да отложат срещата, за да има равностойна надпревара, ние решихме, да им да дадем този красив за тях момент.

Благодарим Ви, момичета! Вие стъпихте на терена и излязохте от неравностойната игра с доблест. За всички е ясно, че както мъжете, така и жените на Трънчовица влизат в боя без страх! Тази „тежка, оспорвана и кървава“ победа на ФК „Левски“- Брест над женския отбор на ФК „Ботев“- Трънчовица ще остане в историята./Plevenutre.bg