БФС урежда контрола с Португалия за националите

БФС ще се опита да уреди нова престижна контрола за националния ни отбор по футбол. „Лъвовете“ може да срещнат тима на Португалия, като от футболната ни централа се опитват да договорят двубоя да се играе през пролетта.
В момента от БФС разговарят за два спаринга, които трябва да се проведат на 26 и 29 март в Доха. Единият съперник се очаква да бъде домакинът на Световното първенство догодина Катар, а другият – именно Португалия.

Подобен вариант обаче може да се реализира само, ако Кристиано Роналдо и компания отпаднат от Турция в баража за класиране на Мондиал 2022. Ако все пак иберийците победят южните ни съседи, ще се търси друг съперник за 29 март, когато е финалният плейоф за класиране на световното първенство. В него Португалия или Турция ще срещнат победителя от срещата между Италия и Северна Македония.По-рано тази година, България изигра също две престижни контроли пред Европейското първенство, в които обаче отстъпихме на Франция с 0:3 и от Русия с 0:1.

Турнето в Катар догодина ще е подготовка за родните „лъвове“ за старта на Лигата на нациите. Компания в групата ни правят Северна Македония, Грузия и Гибралтар.