БФС покани Спортика на голям футболен фестивал за девойки

Българският футболен съюз и Аматьорската футболна лига отправиха специална покана за участие във футболен фестивал към 8-те най-добре представили се отбори за девойки до 13 години в България. Всички разноски, с изключение на транспорта, ще бъдат покрити от страна на федерацията. Покана за участие получиха и домакините от "Янтра" град Габрово. 

През есента на изминалата година и пролетта на 2021 година бяха проведени общо 65 турнира за момичета в тази възраст, в които участие взеха 30 отбора. На базата на тяхното представяне и класирането в турнирите, бяха селектирани и участниците в предстоящия фестивал. Събитието стартира днес и ще продължи до неделя, когато ще бъде и официалното награждаване.

Всички двубои от турнира ще се проведат на изкуствения терен на стадион "Христо Ботев" , а продължителността на срещите ще бъде от по 2 полувремена по 20 минути в груповата фаза и 2 по 15 минути при етапа на директни елиминации. Отборите са разделени в 3 групи по 3 отбора, а за полуфиналите се класират 3-те първенеца и отборът заел второто място в групата си с най-добри показатели. 

УЧАСТВАЩИ ОТБОРИ

Група А:
ФК "ЛП Суперспорт" гр. София
ФК "Енко" гр. Пловдив
ФК "Етър" гр. В. Търново

Група Б:
ФК "НСА" гр. София
ФК "Севлиево лейдис" гр. Севлиево
ФК "Дунав" гр. Русе

Група В:
"Спортика" гр. Благоевград"
ФК "Локомотив 1926" гр. Пловдив
ДЮФК "Янтра 2013" гр. Габрово