Берое привлича до дни Красимир Костов

Берое е много близо до подпис с вратаря на Ботев (Враца) Красимир Костов. 27-годишният бивш вратар на Пирин Благоевград направи силен сезон, като е бил под рамката в 29 шампионатни двубоя. Костов става свободен агент след края на кампанията и засега няма намерение да остане във Враца. Представители на Берое вече са водили разговори с него и са близо до сделка.

През лятото старозагорци ще направят опит да се подсилят с поне четирима нови, като всички те ще са българи. Освен вратар, заралии ще опитат да привлекат и халф-бек, централен защитник, както и вътрешен халф. За последната позиция те са се спрели на Лъчезар Котев. Полузащитникът на Арда обаче е апетитна хапка и за други тимове от елита. Той е следен дори от ЦСКА – София. Това означава, че шансовете на Берое да го вземе не са особено големи. През тази кампания 24-годишният футболист има 21 мача в efbet Лига за кърджалии. Засега той не бърза с избора на новия си отбор, като ще изчака и оферти от чужбина.

Берое ще промени коренно трансферната си политика от изминалите сезони, когато бяха взимани предимно чужденци. Сега в клуба ще залагат предимно на българи с оглед лимитирания бюджет. Припомняме, че от новия сезон бюджетът на клуба ще бъде в размер на 180 хил. лева на месец. В тази сума не влизат приходите от телевизионни права. Заралии се надяват до месец-два да имат и нов сериозен спонсор. С евентуален такъв в момента се водят преговори, пише „Тема спорт“.