Балкан отново спря Вихрен

Тимът на Вихрен (Сандански) се прости с мечтата си да играе във Втора лига, след като не успя да победи Балкан (Ботевград) в мач от 33-ия кръг на Югозападната Трета лига. Двата тима завършиха 1:1, като равенството отдалечи играчите на Петър Златинов на четири точки от Марек, който пък се изкачи при професионалистите. 

Любопитното е,че тази пролет Балкан спря вече като гост и другите кандидати за Втора лига - Беласица и ФК Кюстендил. Единствено Марек преди седмица успя да бие четата на Иван Редовски.

Даниел Пехливанов бе точен от фаул в 27-ата минута, докато Калоян Бонев изравни в 48-ата минута с глава. В 60-ата минута Димитър Руйчев от състава на Балкан бе изгонен, но въпреки това гостите бяха по-близо до победата. Гредата помогна на домакините след удар на Йордан Апостолов, а в последните минути Радослав Ангелски спря Ангел Ангелов. 

Вихрен се смъкна на четвърто място със 75 точки, като в последния кръг гостува на Марек (79). Балканци са шести с 55 точки и завършват сезона с Надежда (Доброславци).