Академик с първа победа от 4 години насам срещу Рилецо

Академик Пловдив записа първа победа срещу Рилски спортист след повече от четири години без успех срещу този съперник. На свой терен в зала „Сила“ баскетболистите на Йордан Янков надвиха лидера в редовния сезон в НБЛ с 87:83, като с успеха почти си гарантираха среща с него и на четвъртфиналите. Домакините водеха през целия мач и удържаха опитите на опонента си за обрат.

Победата на Академик обаче донякъде бе помрачена от контузията на Николай Николов, който счупи китката си, докато за гостите отново не игра Крис Минков.След този мач отборът от Пловдив вече е баланс 10-16 и на три победи пред основния си конкурент за място в плейофите Ямбол при оставащи само четири кръга. В следващия кръг тимът гостува на Спартак. Загубата бе четвърта за Рилски спортист от 27 кръга, но тимът вече си бе гарантирал първото място в редовния сезон и му предстои визита на Ямбол.

Васил Бачев завърши с 25 точки за успеха (6 тройки). Евгени Хаджирусев се отчете с 19 точки и 7 асистенции, но и 5 грешки. Дабъл-дабъл от 11 точки и 12 борби има Тайлър Криймър.За Рилски спортист Чавдар Костов реализира 18 точки, с 15 и 9 борби е Димаджио Уигинс. По 11 точки добавиха Йордан Минчев (8 борби) и Васил Попов, а 10 и 8 борби има Александър Янев.