Владимир Димитров: Не всичко е футбол! 5-тото място би ни отивало!

Старши треньорът на Струмска слава (Радомир) Владимир Димитров даде интервю пред официалния сайт на клуба след успеха над Монтана с 1:0:

-Господин Димитров, преди мача казахте, че целта пред отбора е 9 точки в оставащите три двубоя. Спечелихте първите три…
-Доста хора определят успеха ни като изненада, но за мен не е така. Казах, че търсим 9 точки в трите мача – с Монтана, Черноморец (Балчик) и Литекс, и така ще бъде. Още повече, че Монтана традиционно играе трудно срещу нас, а в същото време аз съм с положителен баланс срещу Монтана като треньор.

-Доволен ли сте от представянето на отбора?
-За мен победихме напълно закономерно, защото спечелихме 80% от единоборствата. На този тежък терен това бе изключително важно. Футболистите се раздадоха, спазваха дисциплина и бях убеден, че ние този мач ще го печелим. Играчите също усетиха, че имаме предимство, което им даде допълнително самочувствие. След като вкарахме попадението в 50-ата минута, бях убеден, че няма какво да се случи, за да загубим двубоя.

-Сега обаче, като че ли предстои по-трудното – домакинство срещу Черноморец (Балчик). Очакванията са за нови три точки и това може ли да ви смути?
-Изключително труден мач, поради простата причина, че имам доста отсъстващи футболисти. Марио Дилчовски е с пети картон, Георги Янев получи контузия и е под въпрос. Знаете, че Мартин Костов е с опериран нос, през седмицата ще му бъдат свалени пластините и той изявява желание да играе, но ще преценим. Трима души за нашия състав са много. Аз не деля противниците на слаби и силни, а разчитам на моите състезатели и съм длъжен да ги мобилизирам за всеки мач, независимо срещу кого се изправяме.

-Именно в посока мотивация и сериозност ли ще е насочена подготовката през седмицата?
-Да, още от утре ще говорим в тази насока и мисля, че няма как да има подценяване. Ще излезем крайно мобилизирани, за да се опитаме да спечелим! Единствено ме притесняват условията – дали ще можем да изчистим добре терена, защото падна доста сняг през изминалите дни. Както и разбира се, отсъстващите футболисти, за които вече споменах.

-Струмска слава явно не се притеснява да печели и като гост, взимайки трите точки в Монтана?
-Точно това исках, да променим манталитета на футболистите. Какво значи гост и домакин?! Ако си сигурен в собствените си възможности, няма кой знае каква разлика между отборите. Приключи онова малко остаряло схващане, че като си гост, играеш плахо, внимаваш да не те ритат. Няма вече такива неща. Излизаш срещу отбор от 11 състезатели и играеш.

-Поглеждате ли класирането… нашият отбор е на 2 точки от третото място?
-Между другото, имах разговор с помощник треньора, който гледаше, че Спортист Своге и Беласица са завършили наравно. И му казах да не гледа отборите на дъното, а тези над нас. Вижте, трябва да променим самото мислене. Не може да изискваш от футболистите нещо повече, ако ти не си уверен в това нещо. Няма как да стане!

-И в този ред на мисли къде по-нагоре искате да видите Струмска слава?
-Трябва да се надгражда, така че едно 5-о място би ни отивало. Завършихме шести през сезон 2018/2019, така че на отбор като нашия пето място би му прилягало. На полусезона искам да направя нужните корекции като селекция и ако всички играчи, които съм планирал, дойдат, отборът ще изглежда още по-добре.

-Бихте ли се разсърдили на нещо повече от 5-о място?
-В никакъв случай, но трябва и да бъдем реалисти. С финансовия ресурс и с футболистите, които имаме… Ще го кажа така – не всичко е футбол! Така че за мен петото място в крайното класиране би ни отивало.