Вихрен със 7-ма поредна победа -би и в Ботевград

Днес футболистите на Балкан претърпяха домакинска загуба от Вихрен с 1:3 в среща от 3-ия кръг на Фаза 2 в първата десетка на Югозападната Трета лига. Това бе 7-ма поредна победа в първенството за отбора от Сандански.

Отсъствието на трима основни футболисти оказа решаващо влияние върху играта на зелено-черните. Това бяха наказаните Павел Петков, Здравко Атанасов и Александър Асенов. Заради контузия, получена в предишния мач с Вихрен за Купата на АФЛ не игра и Йордан Дамянов.

Всички голове бяха отбелязани през второто полувреме. Гостите откриха в 51-та минута чрез удар с глава Раиф Мурадов, десет минути по-късно вкараха втори гол чрез Даниел Пехливанов. Домакините  намалиха в 68-та след точен удар на Калоян Бонев. Три минути преди края Вихрен вкара и трети гол чрез капитана си Александър Якимов.

В класирането Вихрен вече е на втора позиция с 21 точки, на 7 от лидера Марек, а Балкан е на 8-ма пизиция с 11 точки. В следващия кръг Вихрен приема Чавдар Етрополе, а Балкан гостува на Септември Симитли.

Снимка: Botevgrad.com