Велик писател надъха нашите национали за мача с Унгария

Интересен гост имаха националите вчера. На базата в Бояна дойде академик Антон Дончев. Целта на посещението му бе да надъха допълнително футболистите за битката с Унгария днес. Авторът на „Време разделно“, „Сказание за хан Аспарух, княз Слав и жреца Терес“, пожела успех и дръзновение на „Лъвовете“ в най-чакания им двубой в последните години.

От пресслужбата на националния отбор обявиха също, че известният писател и интелектуалец в присъствието на и.д. президента на БФС Михаил Касабов, както и на вицепрезидентите Емил Костадинов и Атанас Фурнаджиев, е изказал искрената си подкрепа за отбора и е изразил увереност, че победа над Унгария ще зарадва всички наши сънародници у нас и по света.

Преди няколко дни академик Дончев бе награден от ръководството на БФС с почетна грамота и златна значка по случай 90-ия си рожден ден.

До този момент от централата не бяха прибягвали до подобни ходове преди мачове на националите. Срещата с Унгария обаче е далеч по-важна от всички, които сме играли в последните години. При успех днес ще се приближим само на крачка от участие на Евро 2020. При това отново ще сме домакини на последния бараж, в който ще срещнем Румъния или Исландия.