В Благоевград продължава Държавното по Таекуон-До ITF

В благоевградската зала „Скаптопара“ втори ден се провежда Държавното индивидуално първенство по Таекуон-До ITF за всички възрасти и категории. 297 състезатели от всички клубове от страната участват в двете дисциплини – спаринг и силов тест.

При мъжете с най-много златни медали завършиха ТК „ Фолкън“ - Благоевград, които завоюваха пет първи места, две сребърни отличия и бронзов медал . Втори по общ брой спечелени титли е „ Армейски спортен клуб Тракия“- Пловдив (2 златни, 2 сребърни и 2 бронз). С един златен медал, два сребърни и един бронз при мъжете в спаринга завършиха от „ Таек Кион“ - Ботевград. СК „ Калоян -Ладимекс“- Перник при жените е с най-много отличия – два златни, два сребърни и един бронз. В съботния ден се проведоха и спаринг срещите при деца, юноши и девойки. ТК „ Тайгър тийм“ - Перник спечелиха най-много първи места, следвани от СК „ Тервел 2006“- Севлиево, а трети са СК „ Калоян- Ладимекс“ - Перник. В дисциплината силов тест - мъже „ ТК Фолкън“ - Благоевград са шампиони от това издание на Държавното първенство. Днешният ден на турнира ще определи медалистите при юноши и девойки- младша и старша възраст.

Следващото Държавно първенство по Таекуон-До ITF за всички възрасти в дисциплините – форма, специална техника и самозащита ще бъдат в периода 21-23 май в Панагюрище.

Специална съдийска и треньорска комисия ще вземе решение за новите национални състезатели, които ще представят България на предстоящото Европейско първенство през октомври в Гърция за всички възрастови групи, както и тима на страната ни, който ще бъде на Световното в Беларус за юноши и девойки в края на годината.