В Банско започна държавното по канадска борба

Град Банско за пореден път посреща над 300 състезатели от цяла България на Държавно Първенство по Канадска Борба. Председателят на БФ Канадска Борба, роденият в Банско Асен Хаджитодоров и Кметът на Банско Георги Икономов дадоха старта на състезанието в събота. Първо силите премериха състезатели на лява  ръка, в  дивизиите хора с увреждания, юноши и момичета, младежи и девойки, мъже и жени. 
В състезанието взеха участие и действащите световни шампиони - Сашо Андреев, Красимир Костадинов, Димитрина Димитрова, Божидар Симеонов, а също така и световните ни шампиони в дивизия хора с увреждания - Марин Пейчев, Емилия Стоянова , Ангелина Кръстева. Абсолютна категория при мъже на лява ръка спечели Красимир Костадинов след тежка схватка с Сашо Андреев. 
Състезанието е квалификация за формиране на националния отбор , който ще представи България на Европейското първенство по канадска борба, което ще се проведе от 25 май до 3 юни в София и Световното първенство по канадска борба в Анталия, Турция. Днес продължават схватките на дясна ръка