Сурово наказание за Беласица- 5 мача лишаване от домакинство!

Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС - София наказа Беласица Петрич с лишаване от домакинство за 5 срещи и глоба от 5000 лева. Това наказание идва, след като фенове навлязоха на терена след равенството на тима срещу Балкан Ботевград от 28-ия кръг на първенството в Югозападната Трета лига. Двата тима не се победиха, завършвайки 3:3.

По този начин до края на сезона няма да има мачове на стадион Цар Самуил, а петричани ще трябва да домакинстват в друго населено място. До края на сезон 2020/2021 Бела е домакин на Надежда Доброславци, Перун Кресна и Чавдар Етрополе. 

Ето и какво е решението на комисията на БФС:

ПО ДОКЛАД:
- За инцидентите на срещата от 28 кръг на Трета лига ЮЗГ Беласица /Петр./ - Балкан /Бот./, ДК наказва Беласица /Петр./ с лишаване от домакинство за общо 5 срещи и обща глоба в размер на 5000 лв., както следва:
- ДК наказва Беласица /Петр./ с лишаване от домакинство за 1 среща и глоба в размер на 1000 лв. на основание чл. 37 (1), т. 1, В, пр. 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.
- ДК наказва Беласица /Петр./ с лишаване от домакинство за 2 срещи и глоба в размер на 2500 лв. на основание чл. 37 (1), т. 5, от Дисциплинарния правилник на БФС.
- ДК наказва Беласица /Петр./ с лишаване от домакинство за 2 срещи и глоба в размер на 1250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 7, а) от Дисциплинарния правилник на БФС.
- ДК наказва Беласица /Петр./ с глоба в размер на 250 лв. на основание чл. 37 (1), т. 4, а) - 2 от Дисциплинарния правилник на БФС.