Собственикът на Марек: Ако до десет дни не ни се извинят,волейбола си отива от Дупница!

Собственикът волейболния Марек Юнион-Ивкони Ивайло Константинов даде 10-дневен срок на заместник кмета на град Дупница – Бойко Христов, да се извини заради изнесените от него данни под формата на снимки и видео, че офиси на Спортната зала се ползват за спални помещения от част от играчите на клуба за сметка на община Дупница, а парното помещение се ползва от домакина за частна работилница за мебели.

Ето какво каза Константинов пред „dennews.bg“:

„Миналата седмица някой ми изпрати линк от видео от Спортната зала на някакъв младеж, който не знам и какъв е, който показва с патоса на журналист от Ал Джазира, разкрил гледка на Ал Кайда.

"Ау, чудеса, какви работи се случват, о чудеса, какво разкритие направихме! Нито го знам, нито ме интересува какъв е Христов ли е какъв е, твърдеше в едно видео, което гледах, че "Марек Юнион Ивкони бил платил само 4 800 лв. наем за година.

Първо- волейболният клуб в Дупница не е на Ивайло Константинов, той е на град Дупница и се казва "Марек Юнион Ивкони"

Второ- бюджетът на клуба от деня, в който съм президент, е 500 000 лева на година и се осигурява само от мен и и само от мои средства. Няма нито една дупнишка фирма, която да е дала и 5 лева. Клубът би бил мой, ако е търговско предприятие, което печели. Със същия успех този клуб може да бъде и във всеки друг град. 11 млн. и 500 хил. лева съм инвестирал за тези 23 години, откакто съществува клубът. И някакво момченце, което се обявява, че бил спонсор на клуба, да ходи да покаже кога е бил спонсор, кога е дал 5 лева. Всичко е прозрачно, сметките са отворени. Пак казвам, в Дупница има няколко фирми, които са помагали не с пари, а с работа и с рекламни материали, за което им благодаря.

Давам примери. В Бургас има 2 клуба. Нефтохимик и Дея Спорт. Община Бургас дава субсидия на двата клуба по 250 000 лева годишно. И двата клуба плащат за спортната зала там годишен наем по 15 000 лева годишно. В Монтана- залата е безплатна за клуба, субсидията е 200 000 лева. Билетите от мачовете са приходи за клуба. Разлог- залата е безплатна за клуба, субсидията от общината е 250 000 лева, приходите от продажби на билети отиват в сметката на клуба. Берое Стара Загора залата е базплатна за клуба, приходите от билетите са за клуба, , а общината предоставя 300 000 лева субсидия за клуба. Раковски Севлиево залата е безплатна, субсидията е 200 000 лева, билетите са приход за клуба. Добруджа. себсидия от общината 200 000 лева, безплатна зала, приходите от билети отиват в касата на клуба.

"Марек Юнион- Ивкони"- субсидия от общината 30 000 лева, приходите от билети са за общината. Клубът тренира 7 месеца по 22  дни на месец, по 3 часа на ден. По 60 лева прави 27 720 лева наем на залата. 15 мача играе за сезон в рамките на тези 7 месеца. Ако приемем че има по 5 лева приход от билет на мач и има 500 зрители- това прави 37 500 лева. Приходите обезпечават наема, както и обезпечаване на помещението за почивка на децата, които са от селата. Аз не знаех, че ползваме такава стая и разпоредих леглата да се изнесат. Така че1 този господин да си намери наематели на тези офиси. Та това са нещата за клуба. Аз разбрах, че тоя човек е и някакъв заместник- кмет. И аз настоявам: Ако той не се извини на цялата волейболна общност в Дупница в рамките на следващите 10 дни, Дупница просто няма да има волейбол. Това ще бъде моето решение. Това не може да продължава така. Мога да ви кажа, че на национално ниво няма такъв човек, който да е дал 2 милиона за волейбола, не 12 милиона. Във всеки един клуб, освен, че се дават субсидии от общините по 200-300 хиляди лева, има и поне по 10 рекламодатели. То е обидно това, което се случва. Идваш, даваш си парите, пък после си и виновен за това, че си платил наемите, които дължиш“.