Съни Дяков: Никой не е гонил Михтарски, решението е негово

Спортнят директор на Пирин (Благоевград) Светослав Дяков разясни на днешна пресконференция защо Михтарски не е в клуба. Според Дяков легендата на благоевградчани е бил фаворит и първи избор за нов наставник, но в крайна сметка не се е договорил за финансовите параметри, макар че хората в тима са искали именно той да поведе “орлетата”.

“Красимир Петров е точно този тип треньор, който търсихме. Идеално се вписва в критериите. Обръщението, което имаха феновете, няма нищо общо с това, че сме преговаряли с няколко човека. Мерихме пет пъти преди да режем. Смятам, че се спряхме на човек, който заслужава да получи този шанс. Поставили сме му цели. Те са много прости: Пирин да играе добър футбол, да се залага на български футболисти, да се даде шанс на млади момчета, нашата школа да им подаде ръка, за да изградим футболисти. За съжаление в последния ден се получи напрежение, не знам от кой, но тук сме се събрали много честни и коректни хора. Всичко, което говорим, е на масата. Всичко друго са спекулации и не трябва да се приемат за верни. Нашият старши треньор е Красимир Петров. Решили сме го с много разум. Преценили сме, че ще свърши работа.

Доста помия се изля, а в почти всичко от това няма нищо вярно. Надявам се стадионът да се пълни. Защото феновете на Пирин не са 30 човека, които скандират най-много, а феновете на Пирин са Благоевград и целия регион - хора с малки деца, дядовци с внучета. За мен това са фенове на Пирин. За мен трябва да се подкрепя Пирин без значение кой е директор или треньор.

За Михтарски случаят е такъв и го казвам едно към едно. Имаше договор до 30 юни и му изтече. Ръководството да се забави толкова много с назначаване на старши треньор, една от основните причини беше Петър Михтарски. Той беше първият човек, на който му бе предложено да поеме отбора. Много го уважавам и трябва да се казва истината. Неколкократно му предлагахме. Не се съгласи. Подходихме по друг начин - след това имаше период, в който разговаря с ръководството. Не можа да постигне съгласие по финансовата част и клубът беше принуден да търси други решения. Той е легенда на Пирин, никой не го е гонил от клуба. Напротив. На него му беше предложено всичко, което можеше да се предложи. Решението да не продължи е по-скоро негово. Знам, че този въпрос е наболял. Много хора държахме Михтарски да остане, защото той е легенда на този отбор”, каза Дяков.