Следващият съперник на Пирин остана без ръководство

Закъсалият игрово „Локомотив” ГО потъна и в институционална криза, след като Общото събрание гласува оставката на досегашния Управителен съвет и неговия председател Иво Димитров, но не успя да избере нови.

Близо 4 часа продължиха футболните драми в Горна Оряховица, които определено бяха изострени от слабото начало на отбора в първенството. Изнервени от 6 кръга без победа и само с две точки в актива на любимците си, група фенове пристигна на събранието с твърдата заявка, че ще разтури задкулисието, което управлявало клуба и ще му попречи да си гласува каквото си искат,пишат колегите от Regnews.net.

И попречиха съвсем спешно на вземането на най-важното решение – кой ще управлява клуба от тук нататък.

Напрежението започна още при регистрацията, нарасна по време на първоначалните дебати за състоянието на клуба и ситуацията взе да става драматична. Набързо бе привикан старши треньора Милчо Сирмов да свидетелства дали той си е правил селекцията или футболистите са му били наложени. Участието му не само че не успокои страстите, а напротив – провокира нов изблик на обвинения. В следващия момент бившият президент Георги Бижев се обиди и за пореден път обяви, че къса с футбола. Председателят на Общинския съвет Димитър Николов, който в последните месеци се нагърби с каузата да изтегли финансово „Локомотив” и успя да привлече партньори, които да помогнат да се наваксат задълженията към държавата, също обяви, че се оттегля и не може да бъде толкова ангажиран. „Локо” е идея по-голяма от вас и мен, крайно време е да се приеме, че най-успешният модел е прагматичният бизнес подход на „Лудогорец” и нека спрем с обидите и емоционалните изблици, призова той.

И след разгорелия се спор започнаха да валят отводи на номинираните за членове на новото ръководство. Първо се отказа Ценко Гавазов, който обясни на феновете, че нито има пари, нито има лоби, както те искат и не става за тази работа. След това и Ангел Минчев, който бе сочен за новия президент на клуба, каза, че не може да отговори на високите критерии, поставени от привържениците.

След това отводи направиха Стоян Илиев, Петър Петров, Антон Дончев, Мариян Марков, Йордан Хинков. На практика от номинираните не се отказа само Илия Пендов, който не присъстваше в залата.

Управителен съвет, който първо бе гласуван да е от 5 човека, после намален на трима поради липса на желаещи, в крайна сметка не бе избран. В този момент драматичното събрание премина към фарс – част от присъстващите започнаха да се молят на направилите отвод Ангел Минчев и Ценко Гавазов да приемат да участват. Включиха се и феновете, най-гласовити в упреците си преди това, че те срещу тях двамата нямат нищо против. Но изборът на ръководство пропадна и ще трябва да се свиква ново Общо събрание. Което трудно ще стане до края на годината. Все пак Общото събрание успя да прокара две поправки в Устава, които ще облекчат новото ръководство, когато и да се избере то.

Всъщност в момента „Локомотив” е в най-добро състояние от няколко години насам. Дълговете към НАП, които в един момент бяха близо 400 хиляди, вече са стопени до 50 000 лв. Държавата вече си задържа само 10% от приходите на клуба, а доскоро стопираше 30%. Няма големи просрочени задължения и откъм финансова гледна точка клубът не е бил в толкова добра кондиция от много време насам. Но слабото представяне на отбора в първите кръгове на първенството взриви напрежението сред феновете и доведе до драмата .