Само 5-ма треньори в Първа лига оцеляха от началото на първенството досега

По-малко от 1/3 от отборите в Първа лига в момента са водени от треньорите, с които започнаха сезона. Всъщност те са точно 5 - 31.25%. Трима от тях са в Топ 6. Резки промени до момента не предприеха в ЦСКА-София (Саша Илич), Черно море (Илиан Илиев) и Локомотив Пловдив (Александър Томаш). Интересното е, че сърбинът Илич се очертава като първия специалист, изкарал цял сезон на "Армията" от вкарването на ЦСКА-София в елита.

От втора група само двама наставници оцеляха - Александър Тунчев (Арда) и Станислав Генчев (Локомотив София). От тях обаче вторият ще има нова работа през следващата кампания, а мястото на Тунчев в Кърджали е под сериозна въпросителна.

Този сезон се случи немислимото - разполагащите с пълен картбланш Станимир Стоилов и Златомир Загорчич сами напуснаха съответно Левски и Славия. Причината - несъгласни с управлението и политиката на клубовете.

Ботев Пд и Спартак Варна са рекордьори по наставници - бяха водени от по четирима. А от 2023/24 канарчетата със сигурност ще имат нов човек на пейката./ "Тема спорт"