Ради Кирилов: Сбъднах мечтите си, в Италия ми беше трудно

"В Италия имах доста добри треньори, направих дебюта си при Стефано Пиоли, който в момента е треньор на Милан"

Нападателят на Славия и българския национален отбор - Радослав Кирилов, сподели, че му е било детска мечта да се разпише с екипа на България.В шестия си мач за "трикльорите", Радослав Кирилов вкара своя дебютен гол. Направи го в контролата срещу Украйна, а двубоят в Одеса завърши при равенство 1:1.

"Не мога да скрия, че емоцията бе силна. Все пак това е мечтата на всяко едно дете - да вкара гол за своята родина. Имаше изритана топка от Ники Михайлов и вярвах до последно, че мога да направя нещо, успях да се възползвам от грешката на техните централни защитници и да завърша добре атаката", коментира роденият в Симитли  национал първото си попадение за България.

Футболната кариера на Кирилов се развива изключително интересно. Роденият в Симитли 29-годишен играч заминава с родителите си за Италия още като дете. Там играе за 8 различни отбора. Върховото му постижение е престоят в Серия "А" с тима на Киево.

"В Италия ми беше трудно, защото не знаех езика и трябваше бързо да се адаптирам към живота там. Не крия, че имаше доста трудности, но постепенно успях да се впиша. Започнах да уча италиански и да тренирам футбол в една местна школа. Така нещата започнаха да се развиват лека-полека. Имах доста добри треньори, направих дебюта си при Стефано Пиоли, който в момента е треньор на Милан. Добре се чувствах в отбора на Кремонезе - един доста сериозен отбор с добри условия за развитието на футбол", заяви футболистът.

Но всяко начало има своя край. През 2016 г.одина Кирилов се завръща в България с екипа на Берое, после преминава в Пирин (Благоевград), за да се озове в Славия, където вече четвърти сезон защитава цветовете на "белите".

"Отборите в България трябва да разчитат повече на собствените си кадри, както е тук в Славия, и покрай тях да има опитни футболисти, които да ги напътстват. Познаваме се добре със Златомир Загорчич, лесно се работи с него", сподели Ради Кирилов.