Ради Кирилов е №1 на кръга в Първа лига

Капитанът на Славия - Радослав Кирилов, получи наградата си за Играч на изминалия 22-и кръг в родната efbet Лига. Кирилов направи три асистенции за головете на "белите" в двубоя срещу Локомотив София. 

"Благодаря за наградата, настроението в отбора е добро. Очакват ни тежки мачове, няма да е лесно, но ще направим всичко възможно", започна Кирилов. 

"Ако влезем в първата шестица, ще е голям успех. Надявам се и за Купата да имаме повече шанс срещу ЦСКА. Ако успеем да се класираме за финал, сезонът ще е доста успешен." 

"Не се получиха нещата. Преглътнах го. Така е във футбола - трябва да гледаш в настоящето, защото ако гледаш назад, не можеш да си вършиш работата. Важното е, че съм в Славия, здрав съм, мога да помогна на отбора. Ще видим какво ще се случи занапред. Забравих за това нещо. На момента имаше негативна емоция, защото щеше да е добре и за мен, и за клуба. Не се случиха така нещата, може би е за добро", заяви Кирилов относно проваления трансфер в Турция. 
"Мачът срещу ЦСКА ще е тежък, но преди два кръга показахме, че можем да сме равностойни. Надявам се да успеем да преминем полуфиналите." 

 

"Аз познавам Боби много добре, приятели сме. Той е изключителен футболист и сериозно име в българския футбол. Съжалявам, че се случи така с тях, на никой не е приятно. Ще помогнат на отбора. Две наистина силни попълнения, които ще допринесат качество, увереност и дълбочина. Мисля, че ни чакат добри дни", допълни Кирилов по адрес на новите попълнения Борислав Цонев и Мартин Петков. 

"Нямаме поставена задача. Това е хубавото в Славия - че няма напрежението в Левски, ЦСКА или Лудогорец. Играем спокойно. Има много млади футболисти, на които трябва да показваме правилния път. Всички знаете политиката на клуба. Все пак ако постигаме резултати, ще е по-добре за всички."

"Аз съм бил чужденец в друга страна 10 години. Знам какво е. Не е хубаво да се делим на чужденци и българи. Смятам, че за да вдигнем конкуренцията, българите трябва да дадем повече от нас и да им дадем повод да разчитат повече на нас, отколкото да взимат чужденци. Това е пътят. Ако постоянно си мислим, че някой ни е виновен, няма да стигнем до никъде и няма да вдигнем нивото."


"Един футболист винаги иска максимума от дадена ситуация. Нашите цели вътре в съблекалнята са високи, но няма напрежение на всяка цена да постигнем нещо. Естествено, че искаме да вземем максималното." 

"За да се стигне до трансфер, трябва наистина да си заслужава за двете страни. Не е на всяка цена. Ако излезе нещо интересно, ще коментираме и ще вземем най-правилното решение. Ако аз не съм концентриран в работата ми, трудно ще се стигне до трансфер, защото и в момента няма да играя добре. Не мисля за бъдещи неща, ще видим. Нека да завършим добре сезона и ще му мислим."

"За мен няма значение дали ще вкарам гол, или ще подам за гола. Горе-долу едно и също е. Усещане, което не бях изпитвал - хеттрик от асистенции. Радвам се, че помогнах на отбора да победи", завърши роденият в Симитли национал.