Първо в PIRINSPORT! Банско и Димитър Крушовски се разделиха

Неубедителното представяне от началото на сезона в Югозападната Трета лига доведе до турболенция във ФК „Банско“. Амбициозният тим от зимния курорт и досегашният треньор Димитър Крушовски се разделиха след инфарктната домакинска загуба с 0:1 от „Ботев“ (Ихтиман) в събота.
Временно „козлите“, които от старта на кампанията записаха също поражение 0:1 от „Вихрен“ в Сандански, равен (1:1 с „Рилски спортист“ в Самоков) и победа (5:1 на „Марек“), ще бъдат водени от наставника в ДЮШ на клуба Георги Галчев, чийто дебют ще бъде тежкото гостуване на „Сливнишки герой“ този четвъртък. Негови играещи помощници ще са легендата на футбола в града – 40-годишният Красимир Дурчов, и вратарят Абди Абдиков.


Димитър Крушовски пое „Банско“ през лятото на 2017 г. Младият специалист имаше визия за бъдещето и се ползваше с пълен картбланш от изпълнителния директор Крикор Румян особено след изключително силната есен на 2018-а, но необяснимо слабите изяви на подопечните му през 2019-а (едва 7 победи в 21 официални мача) станаха причина да си тръгне. С него култовия стадион „Свети Петър“ напуска и помощникът му Николай Стойков.