Признание: Страхил Попов попадна в отбора на месеца в Турция!

Българският защитник Страхил Попов беше включен в идеалния отбор за месец ноември в турската Първа лига, второто ниво на футбола в страната. Анкетата е на официалния портал на Футболната лига и се прави на базата на вот на треньори и вот на фенове в интернет, като след това оценката на специалистите се умножава по 3.

През ноември тимът на Попов – Юмраниеспор има три победи, едно равенство и едно поражение, а добрите резултати им позволиха да се придвижат към средата на класирането.

Роденият в Благоевград десен защитник през този сезон е изиграл 14 мача от 15 възможни, в които е вкарал 1 гол и е подал за още 3. Той е поставен на десния бек с оценка 7.4, която е най-добрата за тази позиция от всичките 18 отбора през изминалия месец. Преди да бъде обявена месечната класация бившият футболист на Литекс, Касъмпаша и Хатайспор попадна веднъж и в отбора на кръга след успеха на Кечиоренгюджу с 2:0 у дома.

Освен Страхил Попов, в идеалните 11 на ноември за турската Първа лига има още един футболист от Юмраниеспор и той също е от защитата. Това е 32-годишният хърватин Томислав Глумац.