Пирин удари Литекс като гост и се завърна в Първа лига!

Пирин Благоевград победи с 2:0 като гост Литекс в първия мач от 29-ия кръг на Втора лига. Антон Карачанаков откри от дузпа в началото на втората част, а малко по-късно и удвои резултата. С тази победа Пирин си подсигури предсрочно завръщане в Първа лига. Литекс е и единственият отбор,който през есента си тръгна с точка от Благоевград.

В 27-ата минута Венци Бенгюзов бе намерен от Николов след центриране на първата греда, но ударът му с глава профуча на сантиметри от очертанията.

В 39-ата минута Станислав Манолев получи на първа греда и моментално шутира от воле, но неточно.

В 54-ата минута страхотно центриране от Александър Дюлгеров от десния фланг сложи коженото кълбо на главата на Преслав Йорданов в опасната зона, но Шаламанов блесна с изумително спасяване.

Антон Карачанаков овладя с гръб към вратата в 57-ата минута, но Минков го спря непозволено и съдията посочи бялата точка. Потърпевшият се нагърби с отговорността и прати в обратния ъгъл Шаламанов за 0:1.

В 70-ата минута "орлетата"  предрешиха крайния победител, след като Бенгюзов пусна хитър пас от дъгата назад към Карачанаков и той с фирмено изпълнение завъртя топката към близкия ъгъл на Шаламанов, покачвайки на 0:2.