Пирин с 3-та поредна победа! Би и във Велико Търново!

Отборите на Етър и Пирин играят при резултат 0:2 в мач от 11-я кръг на efbet Лига. Борис Тютюков даде преднина на "орлетата" в 7-ата минута. Отново той бе точен, за да удвои аванса на гостите в края на първото полувреме.

В 4-ата минута Юго Комано получи по десния фланг с гръб към вратата, но той успя да се завърти и да прати пас около бялата точка. Там Аймен Суда налетя топката, но Мартин Величков също внимаваше и бързо пристъпи напред. Стражът на Етър успя да се намеси достатъчно, за да откаже футболиста на гостите.

Три минути след това Борис Тютюков получи дълъг пас и изскочи зад защитата на "болярите", след което с майсторско изпълнение прехвърли Мартин Величков и даде преднина на Пирин.

В 13-ата минута Кольо Станев центрира добре на далечната греда, където Тютюков не се намеси добре и само свали топката за Димо Бакалов, чийто удар обаче срещна противников играч и излезе встрани от целта. Последва ъглов удар, при който нямаше по-сериозна опасност за Максим Ковальов.

Три минути по-късно Аймен Суда получи около границата на наказателното поле на Етър. Успя да си нагласи топката и стреля в горния ляв ъгъл на вратата. Топката обаче срещна напречната греда и излезе.

В 18-ата минута домакините поискаха наказателен удар за игра с ръка на Дмитро Семенив, който спря центриране отляво. Реферът отсъди само корнер, а след преглед с ВАР това решение остана.

Етър получи шанс да центрира от пряк свободен удар в 27-ата минута. Максим Ковальов излезе и боксира топката, а тя остана в притежание за "болярите". След това се стигна до разбъркване на ръба на пеналтерията, а в последствие и далечен изстрел, който бе блокиран от защитник на Пирин.

Николай Янков пробва късмета си в 30-ата минута с изстрел от сериозна дистнация. Изпълнението му не бе добро и Ковальов само изгледа топката, която мина покрай вратата на гостите.

В 37-ата минута Андрей Йорданов реши да стреля пряк свободен удар, но ударът му мина над напречната греда.

Две минути след това Крум Стоянов опита интересен изстрел извън наказателното поле на "орлетата". Той обаче не успя да изненада Ковальо, който улови без проблеми.

В 40-ата минута Мартин Тошев изведе страхотно Владислав Найденов, който пък успя да преодолее Максим Ковальов, бутайки си топката надясно. След това обаче не успя да нанесе изстрел в опразнената врата заради блестящата намеса на Андрей Йорданов.

В добавеното време на първата част Айуб Абу изведе Юго Комано, който тръгна отляво и навлезе в пеналтерията. След това пусна пас по земя към Борис Тютюков, който не сгреши и прати топката в мрежата на Мартин Валичков за втори път в мача.

В 47-ата минута появилия се от скамейката Ивайло Димитров получи подаване в наказателното и стреля от трудна позиция. Ударът му обаче бе отразен от Максим Ковальов.

Три минути по-късно напрежението се прехвърли пред вратата на Мартин Величков след центриране от Абу. В наказателното се стигна до разбъркване и удар, който бе блокиран.

Последва пък добра атака на Етър. Крум Стоянов прати центриране на далечната греда, където Мартин Тошев стигна до топката и стреля с глава. Ударът му мина покрай страничния стълб. Кольо Станев пък опита късмета си с изстрел от дистанция в 56-ата минута, но и той не бе точен.

В 62-ата минута ситуацията на домакините се влоши още повече, след като Валери Христо влезе грубо в краката на противников играч и получи втори жълт и червн картон, така той остави Етър с човек по-малко на терена.

Шест минути след това Пирин бе близо до трети гол. Даниил Кондраков получи в наказателното поле на домакините, след което опита да преодолее Мартин Величков с диагонален изстрел по земя. Ударът му обаче мина на сантиметри от гредата.

Последва добра атака на "орлетата". Аймен Суда бе на страхотна позиция, фронтално срещу вратата. Неговият изстрел обаче не затрудни Мартин Величков, който изби.