Пирин Бл прилича нападател на Миньор Пк

Пирин Благоевград договори първото си ново попълнение, съобщава „Тема Спорт“. Зеления екип ще носи крилото на Миньор Перник Борис Тютюков. Той идва като свободен агент, след като наскоро напусна чуковете. 25-годишният флангови футболист записа 15 мача за жълто-черните през есента, в които вкара 5 гола и се отчете с една асистенция.

Тютюков пак ще се събере с Христо Янев, с когото работи в Миньор. Двамата ще са заедно и в Пирин Благоевград. Крилото е юноша на Ботев Пловдив, но не успява да се наложи в първия отбор и след това играе във Витоша Бистрица, Поморие, ЦСКА 1948, Литекс, Созопол и последно при чуковете.

Орлетата започват тренировки на 5 януари. По време на подготовката си за подновяването на шампионата в Първа лига зелените ще изиграят поне пет контроли, като е планиран лагер в чужбина, в Турция, включващ поне три приятелски срещи.

Тази зима стадион „Христо Ботев“ напуснаха Радослав Цонев, преминал в Арда, Николай Бодуров, Станислав Костов, Китан Василев, Юлиян Попев и Емил Янчев. Петър Занев пък спря с футбола и стана директор в клуба. Така цели 7 състезатели повече няма да носят екипа на Пирин Бл.