Детски отбор от Ковачевци спира участие в първенството!

Треньорът на „Димитровец“ Ковачевци - деца, Явор Йорданов, излезе с отворено писмо до футболната общественост. Ето какво написа той, без редакторска намеса:

ФК "Димитровец" Ковачевци - деца НЯМА да участва в каквото и да е първенство в наближаващият сезон. До м. септември само ще тренираме и играем по някоя контрол, като за последно. Наясно съм, че РАЗДЯЛАТА е неизменна част от треньорската професия. По- принцип трудно се взимат такива решения, когато зависят чисто персонално и от никой друг освен теб....

Истината обаче е, че много неща през трите години се насъбраха, за да стигна до окончателното решение, да не се занимавам от есента в мястото в което съм израсъл.

Помислете само. Ние бяхме единственият отбор без транспорт за мачовете. Единственият отбор без финансиране за по-миналия сезон. Гасене на лампи, които харчеха не повече от 20 лева на час. Затваряне на стадиона месеци преди Ковид-19 пандемията. То не бяха сменяне на ключалки, не бяха пращани хора да ми отключват за пособията. Саботаж отвсякъде.

Платихме си и лагера в собствената база на Община Ковачевци....

Реално общината дори една ТОПКА не е дала на децата, какво остава за екипи.

Да отбележа нашите деца, които живеят на територията на общината или от съседната община Земен.

Вероятно и в мен има вина. А по-вероятно е да съм преживял някакъв мини културен шок докато свикна с несериозните отношения за разлика от Германия...

И това не е частен случай. За жалост "държавата" е абдикирала от спорта и въобще е незаинтересована за заздравето на децата.

А най - тъжното е, че дори на благотворителния турнир за Никола нито един кмет не уважи събитието и не дари нищо за каузата.

Но има и хора на които да БЛАГОДАРЯ!

Благодаря на Родителите за доверието да тренирам вашите деца!

Благодаря на хората, които подкрепяха отбора с пособия и финансови средства за покриване на разходите.

БЛАГОДАРЯ и на самите деца !

Някои вече са по Миньор, Славия, Металург, Струмска Слава, други тепърва ще продължат в други отбори ...и искрено се надявам да съм допринесъл с нещо във вашето израстване и като ЧОВЕЦИ и като деца обичащи тази уникална и велика игра наречена футбол. Игра, която е изключително близка до реалния живот.

Вероятно, понякога не ви е било приятно, когато съм повишавал тон ... Но не бих пожертвал ДИСЦИПЛИНАТА, която е основен стълб за изграждане в спорта и живота.

Вероятно на някои от вас не им е било приятно, че съм взискателен и изисквам повече. Това е защото съм видял , че можете ПОВЕЧЕ.

С какво ще ме запомните мога само да гадая. Вероятно и с укорите , че НЕ взимате решения или се криете по терена и бягате от отговорност.... Вероятно...

Но аз бих искал да ме запомните с това, което съм ви повтарял стотици пъти: Че вие имате право да ГРЕШИТЕ.

От грешките се учим и в живота.

Всеки край е и ново начало....

Важно е никога да не спирате и да се занимавате с това което ви е на сърце.