Марек без капитана,вратаря си и треньор днес срещу Литекс

Марек гостува на Литекс в ключов мач в борбата за оставане във Втора лига. Срещата е днес от 17.00 часа на Градския стадион в Ловеч.

Двата тима са в дъното на таблицата, но все пак „оранжевите“ се намират в далеч по-добра форма от своите гости от Дупница. Литекс успя да запише две важни домакински победи и със спечелените точки се измъкна от зоната на изпадащите. Точно там вече е тимът на Марек, който 7 поредни мача не може да отбележи гол.

Дупничани обаче не са се предали и осъзнават, че само със себераздаване и битка до последно биха изплували от най-долната част на класирането.

За мача в Ловеч Марек отново ще е без две от най-важните си фигури в състава. Наказани са капитанът Александър Близнаков и вратарят Пламен Младенов. Треньорът Светослав Георгиев също е санкциониран и няма да седи на пейката.

В Дупница имат притеснение и от съдийството, след като напоследък се събраха доста „тесли“ срещу отбора. Най-фрапиращ бе изминалият кръг, когато Марек бе порязан у дома срещу Созопол. Сега за двубоя срещу Литекс е определен да свири главният рефер Станимир Тодоров от Габрово. Ще му помагат Георги Дойнов и Илиян Капарашев от Велико Търново.