Любо Божанков се раздели с Костинброд

Наставникът на третодивизионния  ОФК Костинброд Любомир Божанков се раздели с отбора. Това е трета треньорска рокада на Югозапад за последните два дни, въпреки че първенството приключи в събота вечер. Преди това Николай Николов се раздели с първенеца Беласица, а Румил Жотев напусна Надежда (Доброславци). Божанков изложи и своята позиция пред Sportal.bg.

„Есента беше много тежка за нас не само заради 12-те точки на обора, но и малкото време за подготовка и липсата на време и средства за балансирана селекция. Отбора е общински и знаем добре, че бюджетът се гласува от година за година. Така че до зимата бяхме с такъв за едно ново по ниско. 18-о място в зоната на изпадащите на четири точки от Хебър – 2 и на 13 точки разстояние от 12-ото място, където отборът завърши сезона.

Аз не бях първи избор за старши треньор на Костинброд, но след отказа на колегата получих предложение от Цецо Генков да поема отбора, той е причината да съм част от отбора. Тези 46 точки в края на сезона са награда за усилията на целия отбора от домакина до последния в отбора. Създадохме много млад състав с точните опитни момчета през втората част на сезона се получи желаната връзка. Не мина по мед и масло всичко, имахме и своите тежки месеци, където отборът показа сплотеност и характер.

Убеден съм, че в този отбор има момчета, заслужаващи шанса за по-високо ниво в българският футбол и когато стане, това ще е моята голяма победа. Вече един от тях подписа – Иван Василев е вратарят помогнал ни не в един мач – вече е част от елитния Септември (София). Благодаря на кмета Трайко Младенов и неговия екип от община Костинброд и вярвам, че след вдигнато ниво на отбора ги чака една добра футболна година. За мен като старши треньор на Костинброд беше чест и е време да погледна към други футболни възможности“, заяви Божанков.