Красимир Анев болен, пропуска щафетата

Спечелилият сребърен и бронзов медал на европейското първенство по биатлон Красимир Анев няма да участва в последния ден от шампионата в полския зимен център Душники Здруй. 29-годишният самоковец от няколко дни е болен и е на антибиотик.  Роденият в Самоков биатлонист има проблем заради синузит. 

Затова той пропуска щафетите, които са в неделя. Въпреки че не бе в добро здравословно състояние, Краси пренебрегна съвета на треньора си Георги Фъртунов и се пусна в спринта. Въпреки заболяването българинът зае третата позиция. За щафетите обаче категорично било взето решение Анев да бъде оставен да почива с оглед и на започващото на 9 февруари световно в Хохфилцен (Ав). 

Така в смесената щафета съставът на България ще бъде Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Димитър Герджиков и Владимир Илиев. Участват общо 20 квартета. В супермикса се пускат Стефани Попова и Антон Синапов и още 22 тандема. 

В Душники Здруй освен двата медала на Анев България спечели и първа европейска титла при мъжете. В спринта триумфира Владо Илиев.