Краси Анев спечели сребро на на европейското в Полша

Отлично представяне на българския биатлонист Красимир Анев на старта на европейското първенство по биатлон, което се провежда в полския зимен център Дужники Здрой.

Анев завърши на второ място в индивидуалната дисциплина на 20 км с 4 стрелби ( 2 от легнал, две от прав) като стреля отлично и не пропусна мишена, завършвайки 4-те стрелби с 20 от 20.  

Роденият в Самоков биатлонист  вървеше уверено към европейската титла, но руснакът Логинов направи невероятно бягане в края на дистанцията от 20 км и изпревари българина с 11,4 секунди като направи 1 грешка в стрелбата. Третото място остана за друг руснак - Слепов. Шестицата се затвори от други трима руснаци - Юри Шопин, Волков и Малишко.

Димитър Герджиков е на 24-ото място с две грешки и две допълнителни минути, Владимир Илиев се нареди на 29-о място с 5 грешки, а Антон Синапов е 59-ти с 5 грешки в стрелбата, Михаил Клечеров е на 65-о място с 4 грешки и 4 допълнителни минути. Димитър Парталов остана на 95-о място с 6 грешки и 12 минути изоставане от победителя от 114 биатлонисти.